Andere activiteiten

Pakket kleine energiebesparende maatregelen

De Energiesnoeiers kunnen naast energiescans ook een pakket van een 20-tal kleine energie- of waterbesparende maatregelen uitvoeren. Deze kleine ingrepen zijn goedkoop in uitvoering en daarom op korte tijd terugverdiend.

Naast met het plaatsen van de kleine maatregelen tijdens de energiescan, bespaar je snel energie met bijv. het herstellen van kranen, het isoleren van rolluikkasten, dichten van kieren, het ontkalken van toestellen… Het zijn vaak kleine klussen, maar ze gebeuren nog te weinig.

In overleg met de bewoner worden de ingrepen gekozen die het meest efficiënt zijn in de woning. Afhankelijk van de klantendoelgroep kan de prijs sociaal gecorrigeerd worden.

De uitvoering van dit spaarpakket willen we vooral linken aan het sociaal energiebeleid van OCMW's en gemeenten. Deze maatregelen kunnen bijvoorbeeld een logisch vervolg zijn van de energiescan. Dit pakket kan ook worden uitgevoerd bij woningen van sociale verhuurkantoren, sociale huisvestingsmaatschappijen, scholen, jeugdwerkinitiatieven…

Soms voorzien gemeenten een budget om bij bepaalde bewoners extra energiebesparing door te voeren.
Een projectmatige of structurele samenwerking hiervoor kan ook ingebracht worden in de Samenwerkingsovereenkomst milieu tussen de Vlaamse overheid en gemeenten.

Contacteer het Energiesnoeiersbedrijf in je regio voor meer info. 

 

Plaatsen van rookmelders

De Vlaamse Overheid legt verplichtingen op over het aantal rookmelders dat moet hangen in huurwoningen. Die verplichtingen gelden ook voor sociale huurwoningen.
Verspreid over heel Vlaanderen treden de Energiesnoeiers op als partner van de Sociale Huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren voor de plaatsing van deze rookmelders, bijv. in combinatie met een energiescan.

 

Andere activiteiten

Elk Energiesnoeiersbedrijf legt lokale accenten. Sommige Energiesnoeiersbedrijven ontwikkelden zo de afgelopen periode zelf ook andere activiteiten.
Voorbeelden hiervan zijn:
- energiescans bij jeugdwerk
- energiescans in openbare gebouwen
- het plaatsen van zonnepanelen
- energiebegeleiding
- ...

Contacteer het Energiesnoeiersbedrijf in je regio om hierover meer te vernemen.
 

© 2010 Komosie - Gemaakt in De Webfabriek Contact

De Energiesnoeiers komen naar je toe


Energiescans

Meer info: 0800 14 440

Isolatie

Meer info: 0800 14 440

Promotor sociaal dakisolatieproject

Meer info: 0800 14 440

Andere activiteiten

Meer info: 0800 14 440