Opvolgscans

  • De opvolgscan type 1 wordt uitgevoerd bij wie belang heeft bij een tweede bezoek van de Energiesnoeiers. Deze opvolgscan kan enkel worden uitgevoerd waar eerder al een basisscan werd gedaan en bij personen die behoren tot één van de prioritaire doelgroepen.

    Deze opvolgscan bevat een evaluatie en herhaling van de tips van de basisscan, het opsporen van de oorzaak van een hoge energiefactuur en van energieverslindende elektrische apparaten. Bovendien wordt ook de overstap naar een andere energieleverancier geregeld, als dat zinvol is en wordt een extra pakket kleine maatregelen geïnstalleerd.
  • De opvolgscan type 2 in functie van dakisolatie, dubbele beglazing en/of een HR ketel
    Deze energiescan is bedoeld voor doelgroepen die nog niet beschikken over dakisolatie, HR glas en/of een efficiënte verwarmingsketel maar wie hierin wel wenst te investeren. Je wordt van deze mogelijkheid op de hoogte gebracht via een schrijven van de gemeente of de netbeheerder. Als bewoner kan je dan intekenen op deze gratis begeleiding.

    Tijdens dit bezoek worden alle meetgegevens verzameld die nodig zijn voor het plaatsen van dakisolatie HR beglazing en/of een nieuwe ketel. Er worden ook offertes aangevraagd bij diverse aannemers. De bewoner krijgt verder gratis begeleiding bij de uitvoering van de werken en het aanvragen van de premies nadien. (Vanaf 2019 zijn deze opvolgscans type 2 opgenomen in het takentpakket van de energiehuizen. Voor de uitvoering werken ze vaak samen met de Energiesnoeiers)