Switch-campagne 2021

november-december

Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Heel wat mensen kunnen dan ook fors besparen op de energiefactuur door te switchen van leverancier. Overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier is tegenwoordig gratis en erg eenvoudig. Maar die keuze is niet evident en hangt af van verschillende factoren.

Om daarbij helpen, organiseren de Energiesnoeiers voor de vijfdemaal de Switch-campagne. Iedereen is immers blij met een lagere energiefactuur!

Tijdens de Switch-campagne organiseren de Energiesnoeiers een pop-up loket bij sociale organisaties. Bezoekers kunnen er langsgaan met alle vragen over hun energiecontract en -factuur. Er wordt gekeken of het huidige contract al dan niet voordelig is door een vergelijking te maken van alle andere leveranciers via de V-test van VREG. Indien gewenst, helpen ze overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier.

Om dit alles te kunnen doen is het belangrijk dat bezoekers volgende informatie meebrengen:

  • de huidige meterstanden van gas en elektriciteit
  • de laatste afrekeningsfactuur

Interesse om een loket te organiseren?
Schrijf jouw organisatie dan in via deze pagina. Op de dag van het loket voorzie je een ruimte voor de Energiesnoeiers én een stabiele internetconnectie. Je maakt de actie uiteraard ook bekend bij je bezoekers of cliënten. 

Bezoekers die in aanmerking komen voor een gratis energiescan kunnen er meteen ook een afspraak maken voor een huisbezoek van de Energiesnoeiers.